Oppsummering desember

Desember har gått fort! Det merkes at måneden har vært kort! Mange barn har nok vært rammet av vinterforkjølelsen og det har vært jevnt over færre barn.

I desember har vi pyntet avdelingen ekstra med mye julepynt. Dette virket som om var stas. Vi har startet tidlig med pepperkakebakingen, allerede i november, fordi vi skulle henge opp hjertene. Noe barna gledet seg til; trekkingen av hjerter. Barna har også laget julegaver. Hver dag har vi hatt en adventssamling, der vi tenner adventslys, leser fra adventsboken(Karsten og Petra), teller hvor mange dager det er til julaften, forteller juleevangeliet, snakket om hva som skjer på julaften, sunget julesanger og trukket julekalender.

Vi har hatt julekino, med Karsten og Petras vidunderlige jul, som ble en stor hit! Både store og små så ut til å storkose seg! Midt i filmen fant vi fram pepperkaker som vi koste oss med. 13. Desember fikk vi besøk av barna fra regnbuen som kom i Luciatog og delte ut boller og sang for oss. En veldig gøy opplevelse! Vi har også hatt besøk at "Alveslottet" som hadde skuespill for oss med bamse. Vi fikk være med inn i kofferten til fortelleren og møte Bamse som skulle feire jul. Skuespillet var til dels interaktivt med at vi fikk være med å synge og riste med bjeller og vi fikk klemme julebamsen.

Med julens budskap godt innprentet gikk vi etter hvert på ferie og sa "ha det" til alle vennene i barnehagen 🙂 Vi gledet oss til juleferie og feiring med kjente og kjære!

Neste måned er det nytt år og vi starter opp med nye mål og nytt fokus. Fagområdet vi fokuserer på i januar er "kommunikasjon, språk og tekst der vi skal jobbe mer hverdagskommunikasjonen ved blant annet lesegrupper, der vi skal sikre at alle blir lest for og ha fokus på samtalen under måltidene.